Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký LZS Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: S požárem ve Hřensku bojuje na 700 hasičů z celého Česka

HŘENSKO – V noci byla v Národním parku České Švýcarsko prováděna hlídková činnost na všech dostupných místech s cílem lokalizace a likvidace drobných ohnisek. To vše pod negativním vlivem těžko dostupného terénu za snížené viditelnosti. 

Nejproblematičtějšími místy jsou nyní lokality vrchu Větrovec, Malé Pravčické brány a Hlubokého dolu, kde se přes noc vždy rozhořela nějaká ohniska. Od devíti hodin dnes opět s hašením pomáhá i osm vrtulníků s bambi vaky a pět hasících letadel.

Hasičům se stále daří držet požár na ploše 5×2 km. Během noci se zaměřili na požární obranu evakuovaných obcí, obce Janov a Hřensko a přeskupují se na požářišti.

HŘENSKO – LIVE

Do ranních hodin bude současných 410 hasičů posíleno o dalších 220 kolegů. Počet jednotek bude zvýšen ze současných 80 na 120. Jedná se o posily z celé České republiky. Po ranní poradě štábu hašení je v plánu zahájení požárního útoku vedoucího k lokalizaci požáru.

Dnes v 7:00 hodin ráno přijely odřady profesionálních a dobrovolných hasičů z celé ČR, tzn. navýšení počtu asi o 50 jednotek a 240 lidí. Očekává se dnes nasazení v okolí Hřenska asi 130 jednotek požární ochrany a asi 700 lidí.

Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz