HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký LZS Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

ŽIVĚ: Začíná hasičská ofenzíva! Ve Hřensku drobně prší a stovky hasičů se chystají na zahájení požárního útoku!

HŘENSKO – Stovky hasičů v Národním parku České Švýcarsko v okolí Hřenska se připravují na plánované zahájení požárního útoku vedoucího k lokalizaci rozsáhlého lesního požáru. Pomoci jim k tomu má i drobný symbolický déšť a samozřejmě i letecká podpora vrtulníků a leteckých hasících speciálů ze Španělska.

Do Hřenska přijíždějí další hasičské posily z celého Česka. Jde o dalších 220 lidí. Během dneška bude počet zasahujících jednotek navýšen z 80 na 120 jednotek. Na místě tak bude během dneška operovat až 630 zasahujících hasičů.

I nadále se hasičům daří držet požár na ploše 5×2 kilometrů i když se v noci částečně oheň na některých místech mírně rozhořel.

ŽIVĚ ZE HŘENSKA POMOCÍ ON-LINE KAMER HASIČŮ

Drobný déšť ve Hřensku bohužel slábne. 2.hasební odřad z HZS Olomouckého kraje dnes krátce po 6.hodině ranní dorazil na seřadiště. Nyní se přesouvá k určenému místu nasazení. Hasiči tak doplnili 1.čerpací odřad, který během včerejšího dne úspěšně transportoval hasební vodu do míst v okolí Pravčické brány, hasičským kolegům za chvíli také začíná další den pomoci.

I nadále sledujeme dění okolo rozsáhlého lesního požáru v okolí Hřenska a informace budeme aktualizovat…

Autor: Honza Vraný

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz