HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Plocha požáru se dnes opět zmenšila, a to na méně než 500 hektarů! V okolí Pravčické brány hasiči zaznamenali ohniska požáru

HŘENSKO – Během dnešních hasebních prací v Národním parku České Švýcarsko hasiči zaznamenali problémy u Pravčické brány a Křídelní stěny, většinou na německé straně, kde je více evidováno ohnisek. Naši hasiči tak pomáhali Němcům s bojem proti požáru.

Nataženo je vedení a napojení právě na německou stranu. V soutěsce řeky Kamenice bylo provedeno několik shozů vrtulníky. Letadla Antonov byla dnes nasazena na Bouřňák a Větrovec.

Místo požáru navštívil i šéf slovenských hasičů plk. Ing. Pavol Mikulášek, osobně navštívil základnu pilotů slovenských vrtulníků v doprovodu generálního ředitele HZS ČR generálporučíka Vladimíra Vlčka.

Ve večerních hodinách je situace už klidnější. Plocha požáru se dnes opět zmenšila, a to na méně než 500 hektarů. Dnes byli čtyři hasiči zraněni. Celkem je tak zraněno během hašení od začátku požáru již 61 hasičů.

FOTOGALERIE…

„Večer jsme využili na přeskupení sil a prostředků na místa, kde je aktuálně potřebujeme. Zítra podle vývoje situace,“ dodává mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Autor: redakce
Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

3 Replies to “AKTUALIZUJEME: Plocha požáru se dnes opět zmenšila, a to na méně než 500 hektarů! V okolí Pravčické brány hasiči zaznamenali ohniska požáru

  1. Pingback: micro step

Comments are closed.