Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Lesního dělníka na Bruntálsku vážně zranil padající vzrostlý strom! Do nemocnice byl těžce zraněný muž transportován letecky

BRUNTÁLSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera ráno u vážného úrazu na Bruntálsku. Před osmou hodinou byli pracovníci krajského operačního střediska informováni o zranění pracovníka v lese. Do katastru obce Heřmanovice vyjela pozemní posádka RZP a vzlétl vrtulník leteckých záchranářů.

Třicetiletý muž byl při kácení zasažen vzrostlým padajícím stromem, který jej srazil k zemi. Způsobil postiženému vícečetná poranění, včetně zranění páteře. Do obtížného terénu se k němu nejprve dostali pozemní záchranáři, pomocí palubního jeřábu byl k pacientovi rovněž vysazen lékař z vrtulníku.

Tým provedl zajištění krčním límcem a pánevním pásem, zafixování do podtlakové matrace, zavedl dva žilní vstupy a zahájil podávání léků. Po šetrném vyzvednutí pacienta zajistili letečtí záchranáři jeho transport do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl do péče lékařů tamního urgentního příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz