HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kvůli sobotnímu dešti nemohly vzlétnout drony na pomoc hasičům v Národním parku České Švýcarsko

HŘENSKO – Přes den pršelo, drony proto nemohly létat. Pozemním průzkumem hasiči zjistili dvě teplá místa, jedno v oblasti Bouřňáku, druhé v oblasti Stříbrných stěn. Průzkumné jednotky byly stále v terénu, nebo sušily prádlo. Během dne nedošlo k žádnému úrazu.

I když se může zdát, že v Národním parku České Švýcarsko jde již jen o rutinu, opak je pravdou! Namáhavá práce pokračuje. Hasiči nepřetržitě kontrolují rizikové oblasti. Jestliže se v prvních dnech „Technologické pomoci“ zaměřovali především na kontrolu míst, které zaměřily drony, a místa následně rozkopali a prolévali vodou a přitom se stále brodili popelem, dnešní den byl naprosto jiný.
Déšť přivítal každý, popel nepráší, lépe se dýchá, déšť pomáhá s hašením. Odvrácená strana je ale taková, že z popela se stává kluzké a mazlavé blátíčko, cesty se stávají těžko sjízdné. Hasiči i přesto pokračují v kontrolách svých přidělených lokalit a překonávají hluboké rokle, kluzké kmeny a klouzající popel.
Často jsou promočení a suší prádlo u topení svých cisteren nebo na opěrných stanovištích, kde odpočívají, a ze kterých vyrážejí do terénu.
Zdroj: HZS Ústeckého kraje
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz