Auto-Moto Doprava HZS LZS Moravskoslezský Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Čtyři zranění při včerejším střetu vozidel na dálnice D1 na Novojičínsku

NOVOJIČÍNSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje zasahovaly včera odpoledne u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Krátce před sedmnáctou hodinou bylo krajské operační středisko informováno o střetu vozidel na dálnici D1 poblíž obce Bravantice na Novojičínsku.

Na pomoc byly vyslány tři pozemní posádky ze základen ve Studénce, Mošnově a Fulneku. K misi vzlétl také vrtulník LZS z Ostravy.

Záchranáři ošetřovali čtyři zraněné. V době zásahu byli všichni při vědomí a se zdravotníky v kontaktu.

Muž, cizí státní příslušník, utrpěl těžké poranění hrudníku a břicha, zasahující lékař také vyslovil podezření na poranění pánve. Pětapadesátiletá žena byla zraněna lehce, a to v oblasti hlavy a horní končetiny, o rok starší muž byl poraněn na hlavě. Všechny tři pacienty posádky ZZS transportovaly do ostravské Fakultní nemocnice.

Osmnáctiletý mladík byl ošetřen s poraněním dolní končetiny a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepraven na chirurgickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz