Krimi Policie Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

STŘELBA V MOSTĚ: Nepovedené předání dětí! Cizinec vystřelil z plynovky na mosteckém sídlišti Liščí vrch…

MOSTECKO – Policisté z obvodního oddělení Zahradní sdělili podezření 36letému cizinci ze spáchání trestných činů výtržnictví a pokusu ublížení za zdraví.

Ten měl koncem září v podvečerních hodinách na mosteckém sídlišti Liščí vrch tasit plynovou pistoli a vystřelit proti poškozenému. Podezřelý jel předat svoje děti jejich matce k jednomu z tamních panelových domů. Při samotném předání ratolestí se na ulici mimo ženy setkal i s jejím současným přítelem. Otec si údajně nepřál, aby se jeho děti s tímto mužem stýkaly.

Celý incident na ulici vygradoval a cizinec namířil koltem proti osobě poškozeného, stiskl kohoutek a z místa odjel. Muž výstřelem způsobil současnému příteli ženy zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Všemu přihlíželo několik svědků, bohužel i dětí. Policisté začali podezřelého ihned shánět a vyhlásili po něm celostátní pátrání. Tento týden se sám přihlásil na jedné ze služeben na Lounsku.

Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. Za takovou hrubou neslušnost na veřejně přístupném místě a pokusu ublížit jinému, hrozí cizinci v případě odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.

Autor: por. Václav Krieger
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz