dobrovolní hasiči drážní hasiči historie hudba HZS Karlovarský Kultura kulturní akce Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS společenská akce Správa železnic stroj Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEOREPORTÁŽ: Dobrovolní hasiči SDH Nejdek slavili u příležitosti 155.výročí od založení sboru


NEJDEK – Dobrovolní hasiči Nejdek na Karlovarsku měli o víkendu velký důvod k oslavám. Na sobotu totiž hasiči připravili velkolepé oslavy u příležitosti 155.výročí od založení dobrovolného sboru SDH Nejdek.

Po slavnostním zahájení oslav a předání ocenění členům sboru před nastoupenou jednotkou čekaly na návštěvníky v areálu hasičské stanice ukázky práce a techniky složek Integrovaného záchranného systému ČR. Nechyběl ani speciální vyprošťovací automobil drážních hasičů Správy železnic z Chebu a dobrovolné hasiči v Nejdku zvolili oslavy poněkud netradičně…

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný / JV press.cz

Jak uvedl velitel jednotky SDH Nejdek František Němec mohli si zájemci z řad veřejnosti vyzkoušet v hasičském zásahovém oblečení například uhasit požár fritovacího oleje nebo práci u simulované dopravní nehody či záchranu lidského života.

O historii založení sboru pak se zaujetím vyprávěl bývalý velitel dobrovolných hasičů z Nejdku Zdeněk Matějka. Byl to on, kdo stál za zhotovením historického pamětního místa velitelů stanice v areálu hasičské stanice. Podle kroniky bylo hasičské družstvo v Nejdku založeno dne 12. dubna 1868 v 10.00 hodin na hotelu Pošta.

V rámci doprovodného programu pak především na děti čekaly nejrůznější soutěže s hasičskou tématikou nebo populární malování na obličej. Na závěr pak nesměla chybět ani hasičská pěna pro děti. K poslechu a k tanci zahrály skupiny: „OLD Boys“, „Pjena“ a „CRASH“.

FOTOGALERIE…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz