Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Dodávka na Karvinsku smetla devítiletou dívenku! Ta byla v přímém ohrožení života letecky transportována do nemocnice

KARVINSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes odpoledne u vážné dopravní nehody v obci Těrlicko na Karvinsku. Před tři čtvrtě na jednu bylo krajské operační středisko informováno o střetu dodávkového automobilu s dítětem. Na pomoc odstartoval ostravský vrtulník LZS a vyjel zdravotnický pozemní tým z havířovské základny.

Devítiletá dívka byla po kolizi v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění hlavy a mozku, rovněž i dolní končetiny.

Nutná byla intubace a převedení na přístrojem řízenou ventilaci, záchranáři pacientku zajistili krčním límcem a uložili do podtlakové matrace. Po ošetření vnějších poranění, připojení k monitoru srdeční činnosti a podání léků, byla za stálé monitorace životních funkcí letecky transportována na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Dodávka na Karvinsku smetla devítiletou dívenku! Ta byla v přímém ohrožení života letecky transportována do nemocnice

  1. Pingback: Visit Your URL

Comments are closed.