dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Při požáru rodinného domu v Zádveřicích u Zlína nalezli hasiči ohořelé tělo muže

ZLÍNSKO – V Zádveřicích u Zlína hořel včera odpoledne rodinný dům. Hasiči uvnitř našli ohořelé tělo muže. Na místě jsou nyní kriminalisté, kteří zjišťují bližší okolnosti této události.

V ohledávání místa činu budou kriminalisté pokračovat i dnes ráno. Rovněž zde bude pracovat policejní psovod se služebním psem, který je speciálně vycvičen na vyhledávání akcelerantů hoření.

Pár minut po třetí hodině odpolední jsme přijali oznámení o požáru rodinného domu v Zádveřicích – Rakové na Zlínsku. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolné jednotky ze Slušovic, Vizovic a Zádveřic.

Po příjezdu k místu požáru hasiči zjistili, že hoří střecha a podkroví domu. Při ohledání objektu byl nalezen v podkrovním pokoji starší muž bez známek života.
K likvidaci požáru hasiči použili celkem čtyři hasební proudy vody a do půl hodiny od příjezdu první jednotky měli požár pod kontrolou. Nyní rozebírají střešní konstrukci a dohašují skrytá ohniska. Zásah jim velmi komplikuje velké množství věcí, které se nacházejí uvnitř domu.

FOTOGALERIE…

Jakmile velitel zásahu ohlásí likvidaci požáru, vrátí se jednotky zpět na své základny. Na místě na dohlídku zůstanou místní dobrovolní hasiči.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který šetří příčinu této tragické události, která si vyžádala lidský život. Vzniklou škodu na majetku předběžně odhadl na 1 milion korun.

Zdroj: Policie ČR
a HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz