HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: V Dolní Sukolomi u Uničovu na Olomoucku hasiči zasahovali u školáka, který spadl do jímky…

DOLNÍ SUKOLOM – Drama prožili dnes odpoledne tři kamarádi v Dolní Sukolomi u Uničovu na Olomoucku. Při stavění bunkru jeden z nich spadl do jímky, v níž byly dva metry vody.

S obrovskou dávkou duchapřítomnosti, odvahy a odhodlání se mu jeho dva kamarádi snažili pomoci. Do dvoumetrové hloubky mu hodili větve a dřevo, aby se měl čeho chytit a nevysiloval se plaváním ve studené vodě. Jenže brzy vyhodnotili a ZCELA SPRÁVNĚ, že to vlastními silami nezvládnou, a tak přivolali hasiče.

FOTOGALERIE…

„Oba hoši svému kamarádovi naprosto ukázkovým jednáním zachránili život. Ve studené a hluboké vodě jde o minuty, takže situaci odhadli dokonale a zavolali pomoc dřív, než kamarád zmizel pod hladinou. Jeden chlapec s ním zůstal a celou dobu s ním mluvil a povzbuzoval ho. Druhý se vydal na příjezdovou cestu a už z dálky nás navigoval na místo,“ popisuje událost uničovský velitel zásahu Ivan Urban.

„Musím hochy od srdce pochválit, protože takto bezvadně a s chladnou hlavou by kolikrát nezareagoval ani dospělý. A toto byli hoši kolem 12 let,“ podotýká zkušený velitel. Chlapce naše jednotka rychle z jámy vysvobodila, podchlazeného ho posadila do kabiny cisterny a zajistila mu tepelný komfort. Následně jej předala záchranářům.

Zdroj: HZS Olomouckého kraje
(LB)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz