Auto-Moto Doprava HZS Krimi Olomoucký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ: Dálnici D35 na Olomoucku ve směru na Ostravu uzavřela vážná nehoda mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem

OLOMOUCKO – Řidiči pozor! Z důvodu vážné dopravní nehody na 284. kilometru dálnice D35 z Olomouce na Ostravu je úsek od 281. po 290. kilometr mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem uzavřen. Střetl se tam kamion s dodávkou!

Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR. Při nehodě se zranili tři lidé. Jeden těžce zraněný byl transportován vrtulníkem leteckých záchranářů do nemocnice, další dva zůstali zraněni a zaklíněni v kabině dodávky. Oba zraněné vyprostili přivolaní hasiči pomocí hydraulického zařízení.

FOTOGALERIE…

„Odstranili jsme dveře havarované dodávky a rozpěrným válcem jsme odtáhli palubní desku, abychom zraněným pasažérům uvolnili nohy a mohli je vyprostit. Následně jsme je předali záchranářům,“ dodávají hasiči. Komunikace je ve směru na Lipník uzavřena. Místo jsme též zajistili proti vzniku požáru.

Probíhají tam záchranné a vyprošťovací práce. Uzavírka dálnice v tomto úseku zřejmě potrvá několik hodin. Zasahuje profesionální jednotka hasičů ze stanice Olomouc a dvě jednotky dobrovolných hasičů z JSDH Doloplazy a Velký Újezd.

Okolnosti vážné nehody vyšetřují policisté.

Zdroj: Policie ČR
Foto: HZS Olomouckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz