HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Požár kuchyně jednoho z bytů v Pardubicích způsobila kočka…

PARDUBICKO – Kdo by to řekl? Za požár může kočka. To bude nejspíš tak, když ponecháte v hrnci voňavý pokrm a kočičku to přiláká. Ve Starém Mateřově na Pardubicku zasahovali o víkendu hasiči v kuchyni.

Na sklokeramické desce ponechali majitelé hrnec. Pod pokličkou už těžko odhadneme, co to mohlo být. Každopádně to přilákalo kočičku, která ťapkala po dotykové desce až ji spustila, a to i přesto, že byla deska zajištěna dětskou pojistkou Jenže kočička má přeci jen čtyři tlapky.

Nakonec shořela digestoř a nechtějte vidět, jak černo má majitel v kuchyni a obývacím pokoji. Dle vyšetřovatelky hasičů byla škoda předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun.

V sobotu odpoledne pro změnu zasahovali hasiči ve Svitavách. V domě zvláštního určení s pečovatelskou službou hořelo v kuchyňce. Žena si chtěla připravit jídlo a pánvičku dala na plotýnku 2plotýnkové vařiče, ale zapnula druhou. I přesto se rozpálila pánvička. Té se dotýkal kabel od vařiče.

V tomto případě se jedná dle slov vyšetřovatelky hasičů o nedbalost osoby. Jelikož byla poškozena elektroinstalace, škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 250 milionů korun.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz