Auto-Moto Cestování Doprava HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Hasiči odklízejí desítky popadaných stromů po ranní sněhové kalamitě v Jihočeském kraji

JIHOČESKÝ KRAJ – Velké množství sněhu zkomplikovalo dnes v noci a v ranních hodinách provoz na jihočeských silnicích. Hasiči odklízejí mnoho popadaných stromů.

Nejdramatičtější je situace na Českobudějovicku, Českokrumlovsku, Jindřichohradecku a Táborsku, kde na silnice kvůli těžkému a mokrému sněhu popadaly desítky stromů, kde napadaný sníh značně komplikuje provoz a mnoho silnic je zcela neprůjezdných.

Jihočeské profesionální a dobrovolné jednotky vyjely přibližně od jedné hodiny noční do osmé hodiny ranní zatím k téměř 140 událostem, během kterým z naprosté většiny odklízejí popadané stromy. Jedná o tzv. vícečetné události, kdy v rámci jednoho výjezdu každá z jednotek rozřeže a odstraní více stromů. Hasiči řeší i události, kdy stromy popadaly na osobní auta.

FOTOGALERIE…

Další počty výjezdů: Českobudějovicko – 36, Českokrumlovsko – 32, Jindřichohradecko – 35, Táborsko – 26.

Kromě odklízení popadaných stromů zasahují jeřáby ze stanic Strakonice a Písek u obce Dolní Novosedly, kde společně s odtahovou službou vyprošťují zapadlý sypač. U Dolních Hořic, části obce Mašovice táborská jednotka monitorovala neprůjezdnou komunikaci, kde měl problém autobus. Evidujeme také několik dopravních nehod, kdy auta narazila do popadných stromů, např. u Psárova, Sudoměřice u Bechyně nebo u obce Sobědraž. Všechny tyto nehody jsou bez zranění jejich účastníků. U obce Val narazil do spadlého stromu vlak. I tato nehoda je bez zranění.

(autorem fotek z Plané nad Lužnicí je jednotka SDH obce Planá nad Lužnicí)

Autor: Vendula Matějů
Foto: SDH obce Planá nad Lužnicí

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: Hasiči odklízejí desítky popadaných stromů po ranní sněhové kalamitě v Jihočeském kraji

Comments are closed.