Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

U Bystřice na Frýdecko-Místecku havaroval řidič osobního automobilu! Při nehodě se zranili čtyři lidé…

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera u vážné dopravní nehody automobilu na silnici v obci Bystřice na Frýdecko-Místecku. Operátoři přijali prvotní informaci o události krátce po třinácté hodině. K zásahu byly vyslány třinecké týmy – lékařský a dva zdravotnické.

Posádky záchranné služby ošetřovaly čtyři účastníky události: Pětadvacetiletý muž utrpěl těžké zranění páteře, zasahující lékař zjistil rovněž poranění horní končetiny a hlavy. Byl zajištěn krčním límcem, uložen do podtlakové matrace, záchranáři zahájili nitrožilní podávání léků. Záchranáři poté pacienta transportovali do ostravské Fakultní nemocnice, kde jej předali na oddělení urgentního příjmu.

Další tři muži, ve věkovém rozpětí sedmadvaceti až pětačtyřiceti lety, byli ošetřeni se středně těžkými poraněními, a to v oblasti hlavy, v jednom případě rovněž i hrudníku. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je posádky ZZS přepravily na chirurgickou ambulanci třinecké nemocnice.

Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz