Auto-Moto Celní správa Cestování Doprava Krimi Pardubický Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Vozidlo uzpůsobené k pašování zboží odhalili celníci v katastru obce Koclířov na Svitavsku

KACLÍŘOV – O víkendu zastavila hlídka mobilního dohledu na pozemní komunikaci I/35 v katastru obce Koclířov na Svitavsku osobní vozidlo Volkswagen Passat litevské imatrikulace. Řidič byl vyzván k otevření ložných prostor vozidla a zadních dveří k prostoru pro cestující.
Zkušenému oku celníků neuniklo, že zavazadlový prostor vozidla je oproti stejným vozidlům dané třídy nezvykle malý. Tato indicie vedla pardubické celníky k důkladné kontrole vozidla. Po odklopení zadních sedadel objevili tajnou schránku vybudovanou k pašování zboží. V úkrytu nalezli celkem 71 000 kusů cigaret bez platné tabákové nálepky. Celkový únik na spotřební dani byl vyčíslen na 249 920 korun.
FOTOGALERIE…
Případ byl předán k dalšímu šetření odboru pátrání Generálního ředitelství cel. Řidiči hrozí obvinění z trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. V průběhu měsíce února je to již třetí záchyt cigaret pardubických celníků.
Autor: por. Mgr. Ludmila Říhová Zezulová, Dis.
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz