Krimi Městská policie Moravskoslezský Nezaradené Pátrání Policie Složky IZS Technika Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO KRIMI: Policisté obvinili z kuplířství osm lidí! Prostitutky „pendlovaly“ mezi Ostravou a Finskem…


ČESKO – Policisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) provedli koncem ledna 2023 realizaci trestní věci, která se týkala organizování mezinárodní prostituce a následného kořistění z této činnosti. 

Obviněné osoby měly nejméně od počátku roku 2019 vytvořit skryté společenství vzájemně kooperujících osob, v němž si měly rozdělit úkoly související s organizováním a provozováním sexuálních služeb. Jejich činnost spočívala v náboru dívek, kterých je dosud ustanoveno okolo padesáti. Ženy měly následně dopravit do místa výkonu prostituce – šlo o Ostravsko, další místa v České republiky a území Finska. Dívkám mj. měly zajistit a hradit letenky do Finska a zpět, kde jim rovněž hradily ubytování. Dále zajišťovaly inzerci poskytovaných služeb na erotických internetových portálech a komunikaci s jejich zákazníky. Od dívek pak měly vyžadovat a přebírat část z jimi dosaženého výdělku, který si rozdělovaly a původ finančních prostředků utajovaly. 

https://www.youtube.com/watch?v=f2JAouMb0jw

Touto činností měly společně získat finanční prospěch ve výši několika milionů korun, kdy přesná částka nebyla dosud vyčíslena.

Kriminalisté NCOZ se touto věcí zabývali od počátku roku 2021 v rámci společného vyšetřovacího týmu s finskou policií a finským státním zastupitelstvím. 

Realizace úkonů trestního řízení proběhla v součinnosti s finskou policií, Europolem, Eurojustem, zásahovou jednotkou a cizineckou policií Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Kriminalisté NCOZ následně zahájili trestní stíhání osmi osob pro trestné činy „kuplířství“ a „legalizace výnosů z trestné činnosti“. Pět obviněných bylo vzato do vazby. V současné době jsou vazebně stíhány 2 osoby.  

Jako tzv. výnos z trestné činnosti byly zajištěny finanční prostředky v hodnotě cca 7 milionů korun, 3 bytové jednotky, osobní vozidlo zn. Mercedes a další cenné věci.

V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným trest odnětí svobody od 2 do 8 let. Věc dozoruje Okresní státní zastupitelství v Ostravě. 


Autor: plk. Mgr. Jaroslav Ibehej

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO KRIMI: Policisté obvinili z kuplířství osm lidí! Prostitutky „pendlovaly“ mezi Ostravou a Finskem…

  1. Pingback: niches youtube

Comments are closed.