Cestování Kultura Nezaradené smutná zpráva Středočeský Tipy na výlet Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

SMUTNÁ ZPRÁVA: V Berouně uhynul jeden z večerníčkových medvědů Matěj


BEROUN – Dnes v Berouně jeden z trojice oblíbených večerníčkových medvědů Matěj zemřel ve spánku. Bylo mu 23 let. Našla ho jeho ošetřovatelka ráno již bez známek života.

„Matěj se v posledních několika dnech necítil dobře, jeho zdravotní stav byl průběžně konzultován jak s ošetřujícím veterinářem, tak s odborníky z plzeňské ZOO, kde mají s chovem medvěda hnědého bohaté zkušenosti, uvedla berounská radnice.

V tuto chvílí z trojice zbyl jen Kuba. První z medvědů Vojta zemřel před sedmi lety na selhání srdce a stejně jako jeho bratr Vojta bude Matěj sloužit pro budoucí odborníky v oboru zoologie.

„Prohlédla ho i veterinářka, která se stará o medvědy na Točníku. Celkové vyšetření, které by dokázalo určit hlavní příčinu jeho potíží, se mělo uskutečnit právě dnes. V pondělí se Matějův stav mírně zlepšil, prošel se po výběhu, vykoupal v bazénku a okolo jedenácté hodiny ulehl do své ložnice. Bylo to úplně naposledy, uvedla také na svém webu berounská radnice.

„Dnes v noci se vydal na poslední medvědí procházku medvěd Matěj v Berouně. 13.1. mu bylo 23 let a já s ním a jeho bráchy prožil nezapomenutelný necelý rok“, napsal na Facebook Václav Chaloupek.

Jako důvod Matějovo úmrtí ošetřovatelé předpokládají stejně jako u jeho bratra Vojty na selhání orgánů.

Autor: Redakce
Zdroj: Město Beroun