Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři zasahovali u střetu trolejbusu s cyklistkou v Ostravě! Těžce zraněná žena zůstala zaklíněná pod vozem…


OSTRAVA – Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve středu ráno u vážné dopravní nehody v Ostravě. Čtyři minuty po půl osmé byl na tísňovou linku 155 nahlášen střet trolejbusu s cyklistkou.

Na místo události vyslali operátoři posádku rychlé lékařské pomoci, která k postižené dorazila během šesti minut od přijetí výzvy k zásahu.

Jednapadesátiletá žena byla v okamžiku příjezdu záchranářů při vědomí a základní první pomoc ji poskytovali policisté. Prvotní vyšetření ukázalo, že je zaklíněná pod vozidlem a utrpěla život ohrožující poranění dolní končetiny se značnou krevní ztrátou. Po zajištění žilního vstupu a podání léků tlumících bolest mohla být šetrně vyproštěna.

Tým záchranářů ji zajistil pánevním pásem, krčním límcem a uložil do podtlakové matrace. Zasahující lékařka uvedla pacientku do umělého spánku, zaintubovala dýchací cesty a převedla ji na přístrojem řízenou ventilaci. Po dalším ošetření byla žena transportována do ostravského traumatologického centra.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz