HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: K požáru chaty v Palkovicích na Frýdecko-Místecku musel vzlétnout i vrtulník pro zraněnou majitelku


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Osm hasičských jednotek zasahovalo včera v dopoledních hodinách při požáru chaty v obci Palkovice na Frýdecko-Místecku. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o požáru, v sobotu 29.4.2023 v 8:00. Na místo události vyjela nejen jednotka profesionálních hasičů ze stanice Frýdek-Místek, ale i sedm dobrovolných jednotek z Frýdku-Místku, Kozlovic, Metylovic, Frýdlantu nad Ostravicí, Palkovic, Palkovic-Myslíku a Pražma.

Hasiči již při příjezdu na místo události viděli plameny šlehající z oken prvního nadzemního podlaží chaty. V dýchací technice, s termokamerou a dvěma vodními proudy vnikli hasiči do domu, kde okamžitě zahájili boj s ohněm, rovněž dva vodní proudy byly použity pro hašení z vnější strany domu. Ještě před příjezdem hasičských jednotek na místo události opustily dům tři osoby, u kterých hasiči prováděli, až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby před-lékařskou péči a následně pomohli s transportem jedné zraněné osoby do vrtulníku Letecké záchranné služby. Ostatní dvě osoby byly do nemocnice převezeny pozemní cestou.

Samotný požár dostaly jednotky pod kontrolu během dvou hodin, další hodinu pak zabrala samotná likvidace včetně rozebrání konstrukce a hledání skrytých ohnisek.

Po uhašení požáru zůstaly na dohled dvě jednotky dobrovolných hasičů, předběžná škoda byla vyčíslena na 2 miliony korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Autor: Kamila  Langerová 
HZS MSK

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz