Auto-Moto Cestování Doprava Dopravní podnik kolejiště Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Z DOPRAVY: Na trať mezi Mostem a Litvínovem se dneškem vrátily tramvaje…


MOST / LITVÍNOV – Dneškem, tedy od 1.května 2023 byl obnoven provoz tramvajové dopravy na linkách č. 1, 3, 4 a 40 a to v plném rozsahu v celé trase Most – Litvínov podle jízdních řádů platných před zahájením výluky.

Současně se zahájením tramvajového provozu bude obnoven i provoz v zastávkách Litvínov, u dílen (v obou směrech) a Litvínov, Báňské stavby (směr Most). Po obnovení tramvajového provozu bude i nadále zastávka Most, rozcestí Kopisty zachována v režimu „NA ZNAMENÍ“.

V souvislosti se zahájením tramvajového provozu byl rovněž od 4:00 hodin dne 1. května 2023 přemístěna zastávka pro autobusové linky č. 13 a 60 Litvínov, nádraží směr Loučná z dopravního terminálu zpět do původního umístění v ulici Mostecké. Zároveň se zahájením tramvajového provozu bude v plném rozsahu ukončen provoz náhradní autobusové dopravy.

V souvislosti s dokončením I. etapy stavby „Modernizace a rekonstrukce tramvajové trati Most – Litvínov“ DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., oznamuje, že s platností od 4:00 hodin dne 1. května 2023 bude obnoven provoz tramvajové dopravy na linkách č. 1, 3, 4 a 40, a to v plném rozsahu v celé trase Most – Litvínov podle jízdních řádů platných před zahájením výluky.

Současně se zahájením tramvajového provozu bude obnoven i provoz v zastávkách Litvínov, u dílen (v obou směrech) a Litvínov, Báňské stavby (směr Most).

Po obnovení tramvajového provozu bude i nadále zastávka Most, rozcestí Kopisty zachována v režimu „NA ZNAMENÍ“.

V souvislosti se zahájením tramvajového provozu bude rovněž od 4:00 hodin dne 1. května 2023 přemístěna zastávka pro autobusové linky č. 13 a 60 Litvínov, nádraží směr Loučná z dopravního terminálu zpět do původního umístění v ulici Mostecké.

Zároveň se zahájením tramvajového provozu bude v plném rozsahu ukončen provoz náhradní autobusové dopravy.

Autor: Jiří Holý

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz