dobrovolní hasiči Finance Krimi modernizace politici Politika Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Dobrovolní hasiči z Braňan na Mostecku získali termokameru za přispění Nadace AGROFERT a místní firmy SIAD Czech spol. s.r.o.


BRAŇANY – Jednotka dobrovolných hasičů z Braňan na Mostecku získala termokameru za přispění Nadace AGROFERT a místní firmy SIAD Czech spol. s.r.o. v celkové hodnotě 104 957 korun.

Díky této dotaci tak mohlo dojít k dovybavení Jednotky sboru dobrovolných hasičů Braňany profesionální termokamerou zn. Bullard TXS WBK, včetně vozidlové nabíječky a 2 ks baterií, kterou do současné doby jednotka nedisponovala.

„Dovybavením se zvýšila možnost efektivního vyhledávání, hašení a lokalizace ohnisek požárů, jak uvnitř objektů, tak v lesním prostředí. Dále došlo ke zvýšení samotné ochrany hasičů a možnosti orientace v zakouřeném prostředí,“ uvedl místostarosta Braňan Ing. Lukáš Šťastný.

Pořízení termokamery vycházelo ze statistiky požárů za uplynulý rok 2022, kdy jednotka mimo jiné zasahovala při požáru v Národním parku České Švýcarsko a při několika požárech bytových domů.

Pořizovací cena termokamery: 104.967,50,-Kč
Dotace z Nadace AGROFERT: 50.000,-Kč
Finanční dar SIAD Czech spol. sr.o.: 50.000,-Kč
Z rozpočtu obce Braňany: 4.967,50,-Kč

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

3 Replies to “Dobrovolní hasiči z Braňan na Mostecku získali termokameru za přispění Nadace AGROFERT a místní firmy SIAD Czech spol. s.r.o.

Comments are closed.