Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Nakladači skončil na střeše v korytě potoka v obci Kladeruby na Vsetínsku…


VSETÍNSKO – Z neobvyklé šlamastyky pomáhali dnes dopoledne profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a Zlína řidiči nebo spíše jeho nakladači, který skončil na střeše v korytě potoka v obci Kladeruby na Vsetínsku.

Po příjezdu hasiči zjistili, že neovladatelný stroj se jeho majitel snažil zastavit. To se mu však nepodařilo a skončil i s ním v potoce. Otřesenému muži pomohli ven na břeh svědci nehody a položilo ho na lavičku. Zraněného muže si převzala do péče posádka zdravotnické záchranné služby, která po ošetření řidiče odvezla do nemocnice.

Pro hasiče však ten největší „oříšek“ teprve začal, protože bylo potřeba dostat nakladač zpět na cestu. V jejich silách však nebylo možné stroj vytáhnout. Proto si velitel zásahu na místo povolal kolegy z hasičské stanice ze Zlína, kteří přijeli na pomoc s vyprošťovacím automobilem. Pomocí něho vytáhli nakladač zpět na cestu.

FOTOGALERIE…

Z vozidla také vyteklo do potoka několik litrů provozních kapalin. Hasiči proto uvnitř koryta po toku vody na třech místech umístili sorpční hady a uniklé kapaliny zasypali speciálním sorbentem. Poté místo předali zástupci životního prostředí.

Po poledni se hasiči vrátili zpět na své stanice.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz