Kultura smutná zpráva Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

SMUTNÁ ZPRÁVA: Zemřel uznávaný ústecký fotograf Petr Berounský…


ÚSTÍ NAD LABEM / KYTLICE – Kulturní severočeskou scénu zasáhla smutná zpráva! Dnes nad ránem totiž zemřel známý ústecký fotograf Petr Berounský. Bylo mu 66 let. Smutnou zprávu jalo první přinesl Ústecký deník…

Jedny z prvních fotografií, které Petr Berounský pořídil, byly z okupace republiky v srpnu roku 1968. V roce 1983 dostal nabídku vybudovat v Ústí nad Labem studio reklamní a technické fotografie. V té době začal spolupracovat s celou řadou umělců jako byli například Michal Tučný, Jiří Korn, Lucie Bílá, Petr Kotvald, Richard Hess – studio UNO, Hanka Křížková a další.

Petr Berounský pracoval i na plakátech, gramofonových deskách, kalendářích a podobně. Začal fotografovat pro Činoherní studio Ústí nad Labem. V roce 1989 na konkurzu objevil Pavlínu Babůrkovou, se kterou navázal přátelství a spolupráci. V roce 1998 začal fotograf Petr Berounský spolupracovat s modelkou Vlaďkou Erbovou.

Petr Berounský se 11. června 2022 oženil s vozíčkářkou Radkou, která se narodila s roštěpem páteře. O Radku se Petr Berousnký staral střídavě v Ústí nad Labem a na chatě v Kytlicích na Děčínsku, kde spolu trampovali.

ČEST JEHO PAMÁTCE…

Autor: redakce
Zdroj: Wikipedia.org

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz