Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Muž na Opavsku zkolaboval a spadl do řeky! Nepomohla ani blesková resuscitace…


OPAVSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera odpoledne u muže se selháním krevního oběhu na Opavsku. Před čtrnáctou hodinou bylo krajské operační středisko informováno o nálezu osoby v řece Opavě, v katastru obce Dobroslavice. Na pomoc vyjely dva týmy z hlučínské základny ZZS Moravskoslezského kraje.

Muž, jehož věk záchranáři neznají, byl spatřen ve vodě svědky na břehu. Vytáhli jej z řeky a zahájili poskytování základní první pomoci. Posádky záchranářů pokračovaly ve snaze o záchranu srdeční masáží, umělou plicní ventilací a podáváním léků, pro které zavedli vstup do kostní dřeně.

V průběhu rozšířené resuscitace byly rovněž podány opakované defibrilační výboje. Ani padesát minut trvající snaha o záchranu však nevedla v obnově krevního oběhu a zasahující lékařka byla nakonec nucena konstatovat smrt pacienta.

Absence vnějších poranění a další okolnosti nasvědčují možnosti, že u muže došlo k náhlé interní příhodě, která měla za následek jeho pád do vody a následné úmrtí.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz