Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Středočeský Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Řidič osobního automobilu u Milína nepřežil čelní střet s nákladním vozem


MILÍN – Dnes dvě minuty po půl deváté hodině ranní přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o vážné dopravní nehodě na silnici č. 4 v místě s omezením v katastru obce Vrančice, to znamená hned za Milínem ve směru z Prahy do Strakonic. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotku z centrální hasičské stanice Příbram a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Zalužany, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod.

Po příjezdu na místo bylo upřesněno, že jde o čelní střet osobního vozidla s nákladním v úseku stavby nové komunikace, přibližně na kilometru 51,5. V osobním autě zůstal zaklíněný zraněný řidič, kterého hasiči museli vyprostit pomocí hydraulického nářadí. Poté ho předali posádkám zdravotnické záchranné služby, které ihned začaly s resuscitací. Ta byla po několika minutách ukončena, neboť lékař vzhledem k vážným poraněním, kterým pacient na místě podlehl, konstatoval exitus. Vrtulník, který byl k nehodě přivolán z Prahy, odletěl prázdný. Řidič nákladního vozidla utrpěl lehčí poranění ruky, se kterým byl po ošetření ponechán na místě.

FOTOGALERIE…

Jednotky zajistily obě vozidla proti vzniku požáru a zasypaly sorbentem malý únik oleje z nákladního automobilu. Pak asistovaly policistům při vyšetřování. Po příjezdu pohřebního vozu hasiči pomohli s přenesením těla zemřelého. Na závěr naložili vrak vozidla na odtahovou službu a uklidili vozovku. Přibližně v půl dvanácté byl zásah ukončen a silnice opět zprůjezdněna.

Autor: Ing. Ladislav Holomčík

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz