Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Po střetu osobního a dodávkového vozidla v Karviné museli hasiči vyprostit jednoho z řidičů


KARVINÁ – Tři zraněné osoby si vyžádala pondělní ranní nehoda osobního a dodávkového automobilu v městské části Ráj v Karviné. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě, v pondělí 3.7.2023 v 8:43 hod. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice v Karviné. Na místě události zasahovala i zdravotnická záchranná služba (ZZS), Letecká záchranná služba (LZS) a Policie ČR.

Hasiči pomocí pneumatických vaků vyprostili muže, který v Karviné uvízl pod autem

Při střetu osobního a dodávkového vozidla mělo původně dojít k požáru jednoho z vozidel, toto naštěstí nebylo potvrzeno, nicméně došlo k zaklínění jednoho z řidičů, který zůstal z dosud nezjištěných důvodů zaklíněný pod jedním z vozidel. K jeho vyproštění použili hasiči pneumatické vaky a následně, společně se ZZS, prováděli resuscitaci.

Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera u vážné dopravní nehody v Karviné. Střet dvou automobilů byl krajskému operačnímu středisku nahlášen před devátou hodinou. K zásahu vyjela karvinská posádka RLP, českotěšínská zdravotnická posádka a vzlétl vrtulník LZS Ostrava.

Jeden z účastníků nehody, jehož totožnost posádky ZZS v době zásahu neznaly, byl nalezen pod vozidlem v bezvědomí a přímém ohrožení života. Utrpěl mnohočetná poranění, včetně popálenin. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci, ošetřili poranění. Podali léky, včetně krevní transfúze a infuzní roztoky. Pacient byl v rámci přednemocniční neodkladné péče připraven k transportu a následně šetrně letecky přepraven na urgentní příjem FN Ostrava.

Další účastník, třicetiletý muž, utrpěl poranění dolní končetiny a po ošetření jej záchranáři předali na chirurgické ambulanci karvinské nemocnice. Třetí byla osmadvacetiletá žena, u které záchranáři zjistili poranění hrudníku a po poskytnutí odborné péče ji transportovali do téhož zdravotnického zařízení.

Hasiči provedli, na obou havarovaných vozidlech, protipožární opatření, na únik provozních kapalin použili sorbent. Pomohli rovněž s transportem zraněného do přistaveného vrtulníku LZS, ostatní zranění byli do nemocnice transportováni pozemní cestou. Po ukončení vyšetřování nehody ze strany Policie ČR zajistili hasiči úklid vozovky.

Autor: Kamila  Langerová 
a PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz