dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Noční požár rekreačního objektu v obci Huslenky na Vsetínsku likvidovalo deset hasičských jednotek


VSETÍNSKO – Včera krátce před jednadvacátou hodinou byl na operační středisko ohlášen požár rekreačního objektu v obci Huslenky na Vsetínsku. Na místo byl ihned vyslán větší počet jednotek hasičů a postupně počet splnil kritéria pro vyhlášení třetího stupně požárního poplachu.

Po příjezdu hasičů na místo byla již zasažena necelá polovina střechy dřevěného objektu, který slouží jako zázemí rekreačního areálu. Hasiči začali s hašením a zároveň s průzkumem objektu, jestli se uvnitř někdo nenachází. Naštěstí byla budova prázdná a hasiči tak ven evakuovali pouze leguána.

Nasazeno bylo celkem 8 proudů hasební vody, kterou hasiči na místo přiváží kyvadlovou dopravou z Halenkova. Zásah komplikuje nemožnost ustavit výškovou techniku a proto hasiči rozebírají střešní konstrukci z nastavovacích žebříků. Zásah je směřován na omezení šíření požáru střešní konstrukcí a na přilehlý objekt ubytování. O půl jedenácté vyhlásil velitel zásahu lokalizaci požáru. Nadále hasiči provádějí hasební práce a hasí skrytá ohniska.

FOTOGALERIE…

Na místo zásahu se dostavil krajský a územní řídící důstojník. Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů hasičů.

🚒 Zasahující jednotky:

HS Vsetín

CHS Valašské Meziříčí

JSDHO Halenkov

JSDHO Hovězí

JSDHO Huslenky

JSDHO Jablůnka

JSDHO Karolinka

JSDHO Nový Hrozenkov

JSDHO Ústí

JSDHO Valašská Polanka

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz