dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Týmy záchranářů resuscitovaly na Frýdecko-Místecku muže zasaženého elektrickým proudem


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala ve středu odpoledne u závažného úrazu na Frýdecko-Místecku. Zásah elektrickým proudem v obci Hrčava byl krajskému operačnímu středisku oznámen v půl třetí. Na pomoc vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Jablunkova a vzlétl ostravský vrtulník letecké záchranné služby.

Dvacetiletý muž nejevil v okamžiku příjezdu záchranářů žádné známky života, po zásahu proudem u něj došlo v zástavě oběhu. První pomoc začala poskytovat přítomná zdravotní sestra a rozšířenou resuscitací následně pokračovaly ve snaze o záchranu týmy ZZS.

Lékař zajistil dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, záchranáři zahájili nitrožilní podávání léků, museli rovněž podat defibrilační výboje. Stav pacienta se však nelepšil. Byl proto připojen k přístroji zajišťujícímu nepřímou srdeční masáž a posádka vrtulníku jej transportovala do ostravské Fakultní nemocnice. Muž byl tamním lékařům předán se selháním všech základních životních funkcí.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz