dobrovolní hasiči drážní hasiči HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie požár Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Během dneška hasičské jednotky napříč Českem evidují 121 požárů! Situace je klidnější než včera


ČESKO – I přes stále vysoké teploty a sucho je pro hasičské jednotky dnešní situace z pohledu požárů v přírodním prostředí klidnější než včera. Celkem hasiči během neděle evidují k 18.00 hodině již 121 požárů z toho 80 z nich jsou požáry v přírodním prostředí jako například polní a travní porosty, stohy nebo posekaná strniště.

Během dneška meteorologové předpovídali teploty většinou mezi 33 a 36 °C, proto je v platnosti oranžová výstraha s vysokým stupněm nebezpečí!

Zítra nás bude podle meteorologů od Z přecházet studená fronta, se kterou budou nejspíš souviset místní bouřky. Přestože se modely shodují na vzniku silných bouřek, zkušenost nám napovídá, že situace nemusí být tak jednoznačná!

Zdroj: HZS ČR
a Český hydrometeorologického ústavu ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz