HZS Krimi LZS Moravskoslezský Pátrání Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V Opavě na poli ležela žena, která měla popáleniny na padesáti procentech těla! Skončila na popáleninovém centru


OPAVA – Dva týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera odpoledne v součinnosti s policií u vážně zraněné ženy v Opavě. O události byli operátoři tísňové linky 155 informováni po patnácté hodině. K zásahu ihned vyjela lékařská posádka rendez-vous a zdravotnický tým. Postižená se nacházela v bývalém zemědělském objektu v poli za městem, který aktuálně využívají osoby bez domova. Záchranáři u ní byli během šesti minut od přijetí výzvy.

Osmačtyřicetiletá žena byla v okamžiku příjezdu týmů záchranářů při vědomí a komunikovala. Prvotní vyšetření zasahující lékařkou však ukázalo život ohrožující popáleniny II. stupně, a to v oblasti trupu, hlavy, horních i dolních končetin, v celkovém rozsahu téměř padesáti procent tělního povrchu.

Záchranáři zavedli vstup do kostní dřeně pro podávání léků a pacientku uvedli do umělého spánku. Poté lékařka zajistila dýchací cesty a převedla ji na přístrojem řízenou ventilaci. Posádky dále provedly prvotní ošetření popálených ploch a další opatření. Poté byla žena transportována do ostravské Fakultní nemocnice a předána do péče týmu popáleninového centra.

Okolnosti popálení ženy vyšetřují policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz