dobrovolní hasiči Krimi Pardubický Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Požár zemědělského objektu v obci Sruby na Pardubicku likvidovalo osm hasičských jednotek


SRUBY – Dnes nad ránem byl na tísňovou linku nahlášen požár zemědělského objektu v obci Sruby na Pardubicku. V objektu byla uskladněna sláma a umístěny dva traktory. Požár likvidovalo 8 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Pardubického kraje.

Z objektu o rozměrech zhruba 70 x 30 m hasiči ještě teď vyskladňují hořlavý materiál. Za pomoci nakladačů hasiči vyskladňuji slámu mimo objekt, kde byla následně dohašována ohniska. Zásah to byl pro hasiče velmi náročný. Práci jim ztěžovalo obrovské horko, museli se střídat na nasazených vodních proudech a zasahovali v dýchací technice. Průběžně musely být doplňovány lahve, které vydrží hasičům po dobu zásahu zhruba 30 minut. Během zásahu byla voda na místo události kyvadlově dopravována z čerpacího stanoviště.

FOTOGALERIE…

Škoda je předběžně stanovena na 1 500 000 korun. Nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru je technická závada na traktoru. Naštěstí nikdo nebyl zraněn.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(js)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz