Krimi Petr Pavel Policie Praha prezident Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Kriminalisté zadrželi jednačtyřicetiletého muže, který vyhrožoval prezidentu republiky bombou v kanceláři


PRAHA – Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie během pár hodin identifikovali a dopadli muže, který v pondělí zaslal písemnou výhrůžku na Pražský hrad, že mají v kanceláři výbušninu. Nyní mu za šíření poplašné zprávy hrozí až 3 roky vězení.

Kriminalisté zadrželi jednačtyřicetiletého muže, který vyhrožoval prezidentu republiky bombou v kanceláři. 

Do emailové schránky prezidentovy kanceláře přišel v noci sedmnáctého července, kolem druhé hodiny ranní, anonymní email, ve kterém neznámý muž tvrdil, že v prezidentově kanceláři jsou na dálku odpálitelné výbušniny. Celý případ si převzali kriminalisté z odboru extremismu a terorismu, kteří ihned zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. 

Detektivové za využití všech operativně pátracích prostředků podezřelého muže během několika hodin vypátrali a za spolupráce s kolegy z České Lípy ho zadrželi. Dalším šetřením zjistili, že jednačtyřicetiletý muž má na svědomí již čtrnáct podobných výhružných emailů a v minulosti byl dvakrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. 

Zadržený muž je podezřelý ze spáchání trestného činu Šíření poplašné zprávy a v případě prokázání viny a odsouzení, může strávit za mřížemi až tři roky. 

Autor: por. Bc. Richard Hrdina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz