Kultura kulturní akce Pomáháme Pozvánka Technika tip redakce Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

POZÁVÁNKA: V bílinském Pohádkovém lese se opět rozezní zvuk motorových pil v rámci 6.ročníku Řezbářského plenéru…


BÍLINA – Již tuto sobotu 29. července se uskuteční již tradiční řezbářský plenér pro Pohádkový les v Bílině. Letošní 6. ročník tohoto ojedinělého projektu přinese hned několik novinek.

I tentokrát pod šikovnýma rukama řezbářů vznikne několik tradičních pohádkových postav, ale také postav televizních. Řezbáři svými motorovými pilami zhmotní například slavné televizní duo Jů a Hele, Strýčka Fida s Tipem a Tapem, Jáju a Páju, Kubu a Kubikulu, motýla Emanuela s Makovou panenkou a další krásné pohádkové postavy.

Kromě zhlédnutí tradičního programu vyřezávání soch, jenž opět ozdobí naše pohádkové místo, bude na program pevně zařazena show v rychlořezbě. Díla, která řezbáři musí dokončit do jedné hodiny budou následně vydraženy. Nenechte si ujít odnést si domů, či na zahradu dílo za přijatelnou hodnotu. Zároveň tak podpoříte provoz spolku.

Do programu jsme kromě tradičních soutěží pro děti přichystali pohádku Indiánka Janka, kterou představí Divadlo na Klice.

Ve spolupráci s Kavárnou na Ulici přichystáme chill zónu, kde bude možné si odpočinout a vychutnat si dobrou kávu, nebo si vybrat z nabídky koktejlů.
Kromě již tradičního malování na obličej si děti budou moci zkrášlit kamínek, který si odnesou domů. Chybět nebudou opět nafukovací atrakce a občerstvení.

Budeme se na Vás všechny těšit!!! Vaše návštěva Pohádkového lesa dává naší práci smysl. 6.ročník Řezbářského plenéru vám přináší spolek Pohádkového lesa ve spolupráci s Kulturním centrem města Bíliny. Významnými podporovateli této akce je město Bílina, společnosti ČEZ a.s. a Severočeské doly a.s. Dalšími partnery se stala společnost Sorting Solutions, MAS – Serviso a Ústecký kraj.

Mediálním partnerem je agentura JV Press.

    „Děkujeme za podporu. Jsme rádi, že věříte v to co děláme a jaký přínos má naše práce pro veřejnost.“

    Autor: František Weigl