Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Střet osobního automobilu s nákladním vozem ve Studénce nepřežil pětasedmdesátiletý muž


STUDÉNKA – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly ve středu odpoledne u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Krajským operátorům byl po tři čtvrtě na pět nahlášen střet osobního a nákladního automobilu ve Studénce.

Na místo vzlétl vrtulník LZS a vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedaleké základny. První záchranáři byli u postiženého během čtyř minut od převzetí výzvy k zásahu.

Pětasedmdesátiletý pacient byl po nehodě v bezvědomí, došlo u něj k zástavě dechu i krevního oběhu. První pomoc mu po vyproštění začali poskytovat přítomní svědkové, včetně záchranáře mimo službu.

Posádky pokračovaly dalších několik desítek minut ve snaze o záchranu života rozšířenou resuscitací. Zajistily dýchací cesty, připojení k přístrojem řízené ventilaci, lékař provedl akutní ošetření hrudníku a muži byly podávány léky, vše s cílem obnovit činnost jeho srdce.

Přes veškeré úsilí svědků i záchranářů pacient na místě podlehl mnohočetným poraněním, která utrpěl a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz