Auto-Moto Cestování Doprava HZS Královehradecký Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Pondělí bylo v Královéhradeckém kraji ve znamení dopravních nehod!


KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ – 14 dopravních nehod museli v pondělí řešit hasiči v Královéhradeckém kraji. V některých případech dokonce více nehod na jednom místě současně.

Nepříznivé počasí a nepozornost řidičů ve velké míře zavinilo zvýšený počet dopravních nehod. Nejvíce nehod hasiči během pondělí zaznamenali na Náchodsku.
Vybrané nehody jsou popsány níže.

Jezděte bezpečně!

FOTOGALERIE…

Ke dvěma nezávislým dopravním nehodám, do ulice Dobenínská v Náchodě, vyjížděli hasiči ze stanice Velké Poříčí. V prvním případě se jednalo o střed osobního vozu s nákladním. V druhém přídě o havárii osobního vozu do lampy. V obou případech jsme provedli protipožární opatření a zabezpečili únik provozních kapalin. K rozebrání nabourané lampy byla využita naše výšková technika. Obě nehody se obešli bez vážného zranění.

Na silnici č. I/35 u obce Lipí jsme zasahovali společně s PČR a ZZS KHK u dopravní nehody jednoho vozidla. Provedli jsme protipožární opatření. Vyproštění osob nebylo třeba. Zraněná osoba byla předána do péče ZZS.
Zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a CHS Hradec Králové a jednotka dobrovolných hasičů Chlum (Všestary)

K havarovanému vozu v kukuřičném poli vyjížděli hasiči ve Velkých Svatoňovicích, část obce Markoušice. Vozidlo skončilo na boku. Provedli jsme protipožární opatření a posléze vyproštění vozidla na kraj komunikace. Nehoda se obešla bez zranění
Zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a jednotka dobrovolných hasičů Úpice.

Dvě nezávislé nehody zaměstnali hasiče v Trutnově, část obce Střítež. Obě vozidla najela do stromu, jedno z vozidlo skončilo na střeše. V obou vozidlech se nacházeli zraněné osoby, které jsme předali do péče ZZS. Nedošlo k úniku provozních kapalin. Před předáním místa zásahu PČR jsme provedli odřezání porostu okolo havarovaných vozidel.
Zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a jednotka dobrovolných hasičů Hajnice.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz