cyklista dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský nehoda cyklisty Policie Sbor dobrovolných hasičů senioři Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Senior na kole zkolaboval na lesní cestě v prostoru sjezdovky v Malenovicích! Resuscitace byla nakonec neúspěšná


BESKYDY – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera odpoledne u cyklisty se selháním základních životních funkcí v horském terénu Beskyd. Informaci o události přijali krajští operátoři krátce před půl pátou. Na pomoc vyslali nejbližší zdravotnickou posádku a tým LZS Ostrava.

Muž seniorského věku ležící vedle jízdního kola, byl nalezen na lesní cestě v prostoru sjezdovky v Malenovicích. Vzhledem ke zjištění zástavy krevního oběhu zahájili operátoři telefonicky asistovanou resuscitaci. Od svědků pak poskytování pomoci převzali záchranáři, lékař musel být vzhledem k obtížnému terénu na místo vysazen z vrtulníku pomocí palubního jeřábu. Po několika desítkách minut se podařilo obnovit činnost srdce a posádky připravovaly transport pacienta do nemocnice.

Došlo však znovu k zástavě oběhu a veškerá další snaha o záchranu byla marná. Lékař musel nakonec konstatovat smrt. U muže nebyla zjevná vnější poranění, příčinou úmrtí pravděpodobně byly náhlé interní obtíže.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz