Auto-Moto Cestování Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO / KRIMI: Při ujíždění policejní hlídce na Kolínsku „zaparkoval“ pirát silnic mezi domem a auty


KOLÍNSKO – Měla to být běžná silniční kontrola. Ta se ale proměnila v „honičku“. Řidič malého červeného auta si myslel, že než zastavit hlídce, bude lepší, když raději šlápne na plyn. Zřejmě věděl, proč… Jenže během ujíždění se mu nepodařilo „vybrat“ zatáčku a s vozidlem se zastavil mezi domem a zaparkovanými auty.

Policistům se nezdála jízda jednoho řidiče, a proto se ho rozhodli zkontrolovat. Během jízdy ho vyzývali k zastavení zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením s nápisem „STOP POLICIE“. Řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval a naopak intenzivně přidával na plynu a ujížděl. Kolínskými ulicemi a křižovatkami se proháněl vysokou rychlostí, což se mu nakonec stalo osudným. Při odbočování narazil pravým bokem auta do rohového rodinného domu, přičemž vlivem nárazu byl odmrštěn na dvě zaparkovaná vozidla.

Muž se ještě snažil dostat z vozidla, což ale nebylo možné, jelikož dveře u řidiče byly blokovány nabouraným autem. Hlídka hned na to vyběhla k havarovanému vozu a řidiče za pomoci donucovacích prostředků vytáhla ven.

Policisté lustrací řidiče ztotožnili jako 35letého muže a v evidenci zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Dále ho vyzvali k podrobení se dechové zkoušce a testu na drogy, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou vyšší než 1,50 promile a test na drogy odhalil pozitivní výsledek na látky amfetamin/metamfetamin. Posléze se podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. 

Po obdržení výsledků z rozboru krve policisté sdělili pětatřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí v případě odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi, neboť způsobil dopravní nehodu pod vlivem návykových látek.

Celá událost se obešla bez zranění jak podezřelého muže, tak i zasahující hlídky.

Autor: por. Bc. Michaela Richterová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz