Finance Krimi letiště Liberecký Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Tak se kradou už i padáky! Padákový komplet za 100 000 korun odcizil zloděj sportovnímu parašutistovi z Českolipska


ČESKOLIPSKO – Neznámý zloděj připravil sportovního parašutistu z Českolipska o padákový komplet s postrojem v červenočerném obalu, padákem v modro-šedo-bílé kombinaci a zabezpečovacím přístrojem.

Z úterý na středu někdo vnikl na neoplocený pozemek domku v Dubnici na Českolipsku, kde stálo zaparkované osobní vozidlo, a z něj odcizil  padákový komplet obsahující postroj s obalem Reel – X v červenočerném barevném provedení (se žlutým okrajem), záložní padák, hlavní padák modro-šedo-bílé barvy s logem PERFORMANCE DESIGNS SABRE a zabezpečovací přístroj AAD M2 expert. Kromě toho také doklady sportovního parašutisty, který má za sebou už 750 seskoků. 

On i  další parašutisté zlodějům vzkazují, že je takový padákový komplet neprodejný a nebude jim proto k žádnému užitku. Tento svůj „omyl“ z Dubnice mohou narovnat například tím, že celý komplet  pohodí někde na viditelném místě, kde ho majitel má šanci najít, nejlépe v okolí jeho domu nebo alespoň obce Dubnice.

Případ objasňují strážští policisté. Hodnota lupu činí 100 000 korun, ale jak jsme již uvedli, padák není zahradní nářadí ani televizor, aby se dal snadno zpeněžit.  Jeho vrácení majiteli by bylo nejrozumnějším řešením.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz