Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Osmadvacetiletý muž se těžce zranil při skoku z jezu do řeky ve Frýdku-Místku


FRÝDEK-MÍSTEK – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera ve večerních hodinách u těžce zraněného muže ve Frýdku-Místku. Deset minut po půl sedmé bylo krajské operační středisko prostřednictvím tísňové linky kontaktováno s informací o úrazu u řeky Ostravice.

K zásahu operátoři vyslali lékařské rendez-vous a tým rychlé zdravotnické pomoci. První posádka byla u postiženého za čtyři minuty od převzetí výzvy k zásahu.

Muž ve věku osmadvaceti let, měl dle informací, které mají záchranáři k dispozici, skočit z jezu, z výšky několika metrů. Přivodil si přitom vážné poranění dolní končetiny. Prvotní vyšetření zasahujícím lékařem ukázalo také zranění druhé nohy a hlavy. Vyloučit nebylo možno ani poranění páteře. V řece mu pomohli nejprve kamarádi, z vodního toku jej na vyprošťovacím rámu následně vynesli hasiči a předali záchranářům.

Týmy ZZS ošetřily vnější poranění, uložily pacienta do podtlakové matrace, zavedly žilní vstup a zahájily podávání léků. Následně jej za stálé monitorace základních životních funkcí transportovaly do ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz