Auto-Moto cyklista dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři zasahovali u vážně zraněných cyklistů na Frýdecko-Místecku, Opavsku a Bruntálsku


MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Týmy zdravotnické záchranné služby byly v průběhu neděle volány ke třem vážným případům, při nichž došlo ke zranění cyklistů. Odehrály se v průběhu odpoledne na Frýdecko-Místecku, Opavsku a Bruntálsku. U všech přitom zasahovala spádová pozemní posádka spolu s leteckými záchranáři.

Ve třináct hodin operátoři přijali informaci o nehodě cyklisty a vyslali zásahové týmy do Bílé na Frýdecko-Místecku. Třiašedesátiletý cyklista vyjel ze silnice a narazil do stromu. Došlo u něj k poruše vědomí a poranění hlavy, stejně jako končetin.

Po půl čtvrté spěchali záchranáři k cyklistovi do Bolatic na Opavsku. S otřesem mozku a mnohočetnými odřeninami ošetřovali dvaašedesátiletého muže po pádu z kola.

O hodinu a půl později vyjížděly a vzlétaly týmy potřetí, tentokrát na Malou Morávku (Bruntálsko). Ve bike parku došlo ke zranění jednatřicetiletého cyklisty. Dle svědků byl chvíli v bezvědomí, jeho stav svědčil pro otřes mozku.

Všem třem těžce zraněným pacientům poskytly zasahující posádky ZZS přednemocniční neodkladnou péči a vrtulník je poté transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz