dobrovolní hasiči Dobrovolnictví HZS Pomáháme prevence Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

FOTO OD VÁS: Psí záchranáři společně s hasiči z Braňan nacvičovali a trénovali sutinové a plošné vyhledávání pohřešovaných „zasypaných“ osob v v areálu bývalého dolu Centrum v Záluží


ZÁLUŽÍ – V rámci týdenního soustředění záchranných kynologů z Česka a Slovenska se dnes odpoledne uskutečnilo v areálu bývalého dolu Centrum v Záluží u Litvínova společné cvičení trénink sutinového a plošného vyhledávání pohřešovaných „zasypaných“ osob. Trénink a společné cvičení uspořádala Záchranná kynologická skupina (ZKS Centrum Parent Company).

Jednotka dobrovolných hasičů z Braňan, která se dnešního cvičení a tréninku záchranných kynologů také zúčastnila, prováděla součinnost při ošetřování a transportu „zraněných“ a rovněž hasiči poskytli kynologům figuranty pro vyhledávání.

„Rádi bychom poděkovali Seven grup za poskytnutí areálu bývalého dolu Centrum a obci Braňany za finanční podporu,“ dodal k dnešní akci člen dobrovolných hasičů z Braňan Ing. Lukáš Šťastný.

FOTOGALERIE…

Foto: JSDHO Braňany

Záchranná kynologická skupina CENTRUM se zabývá výchovou a výcvikem psů pro různé druhy vyhledávání, ale co je možná zajímavější, snaží se vést děti a mladistvé k záchranařině a ukázat jim, že se z jejich čtyřnohých parťáků můžou stát hrdinové, nehledě na to jak staří či velcí jsou.

„I když jsme poměrně mladá skupina, nebojíme se snít ve velkém a v současnosti máme k dispozici dva sutinové trenažéry, máme cvičák v obci Kolová, se kterou úzce spolupracujeme a snažíme se spolupracovat i s ostatními podobnými organizacemi.“ Více informací o Záchranné kynologické skupině CENTRUM naleznete také ZDE:

Autor: Honza Vraný
Foto: JSDHO Braňany

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz