Krimi LZS Moravskoslezský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Osmačtyřicetiletý muž se na Ostravsku vážně zranil po pádu ze stromu, když prořezával větve


OSTRAVSKO – Posádky záchranářů zasahovaly včera u vážně zraněného muže na Ostravsku. Informaci o nálezu člověka v bezvědomí převzali krajští operátoři necelou půl hodinu před polednem. K zásahu do obce Klimkovice byla vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci ze základny v Bílovci a také tým leteckých záchranářů z Ostravy.

Osmačtyřicetiletý muž byl náhodně nalezen ležící pod stromem, na němž prováděl ořezávání větví. Jeho pád však nikdo neviděl a doba úrazu tak zůstává nejasná. Podle odhadu spadl z výšky okolo pěti až šesti metrů, použitá ochranná přilba byla po dopadu poškozená.

První pomoc poskytovali svědkové, kteří jej nalezli a policisté, odbornou péči následně zahájily týmy ZZS MSK. Díky rozšířené resuscitaci se záchranářům podařilo během necelých deseti minut obnovit činnost pacientova srdce. Po nezbytných medicínských úkonech byl muž s poraněním mozku vrtulníkem šetrně transportován do ostravské Fakultní nemocnice, kde jej tým předal do další péče na oddělení urgentního příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz