dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Požár rodinného domu v obci Šelešovice na Kroměřížsku zaměstnal třináct hasičských jednotek


KROMĚŘÍŽ – Po čtvrt na čtyři ráno byl nahlášen na krajské operační a informační středisko požár rodinného domu v obci Šelešovice na Kroměřížsku, ke kterému vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči.

Na místo jako první dorazila jednotka z centrální stanice Kroměříž. Během jízdy viděli hasiči plameny ze střechy domu. Při příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že je požárem zasažen celý půdní prostor. Bylo použito šesti proudů vody. Čtyři k hašení a dva proudy sloužily k ochlazování sousedních domů, které se hasičům podařilo před plameny uchránit. Namísto se dostavil krajský i území řídící důstojník, který převzal velení zásahu. Ve čtvrt na sedm byla ohlášena lokalizace události. Vzhledem ke zborcení střechy a částí štítů domu bude ještě nějakou dobu trvat dohašování ohnisek a následné rozebírání konstrukce.

FOTOGALERIE…


Dle vyjádření vyšetřovatele hasičů je příčina ve společném šetření s Policií České republiky a požár nijak nesouvisí se silnými nočními bouřkami. Zasahující by rádi touto formou podělovali SDH Šelešovice, místním občanům i obci za poskytnutí zázemí při zásahu včetně jídla a pití.

Zasahující jednotky:
Jednotky z centrálních stanic Kroměříž, Zlín a Uherské Hradiště.
Jednotky sboru dobrovolných hasičů Šelešovice, Rataje, Zahnašovice, Trouby-Zdislavice, Roštín, Bělov, Kroměříž, Morkovice- Slížany, Zdounky, Napajedla a Kvasice.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(DM)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz