Auto-Moto Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Pomáháme Praha prevence Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

VIDEO: Celorepubliková soutěž dopravních policistů 2023- nejlepší z nejlepších na jednom místě


ČESKO – V Olomouckém kraji se setkali ti nejlepší dopravní policisté z celé České republiky, aby společně změřili své síly a dovednosti.

Celorepubliková soutěž, která probíhala pod záštitou Ředitelství služby dopravní policie PP ČR, přinesla napínavé souboje a testovala odborné znalosti a praktické dovednosti dopravních policistů.

Zahájení této prestižní soutěže se ujal plukovník Jiří Zlý, ředitel Ředitelství služby dopravní policie PP ČR. Ve svém úvodním projevu popřál všem účastníkům mnoho štěstí a úspěchů nejen v soutěžním klání, ale také v jejich náročné práci a soukromém životě.

Celkem třicet dopravních policistů se postavilo v celorepublikové soutěži různým úkolům, které zahrnovaly teoretickou i praktickou část.

Teoretická část soutěže zahrnovala dvě sady testů, kdy účastníci museli prokázat svou odbornou znalost dopravních či právních předpisů a interních aktů řízení v oblasti dopravy. Na vypracování testů byl stanoven časový limit, což vyžadovalo rychlé a přesné myšlení.

Praktická část soutěže byla rozdělena na dvě části. V té první byli dopravní policisté hodnoceni za své umění při regulaci dopravy na rušné křižovatce. Kritéria zahrnovala přesnost a srozumitelnost pokynů, zohlednění dopravně bezpečnostní situace a profesionální vystupování v každé fázi situace.

Ve druhé části praktických dovedností museli policisté prokázat své řidičské dovednosti a schopnosti, což zahrnovalo rychlou a precizní jízdu zručnosti.

Celorepubliková soutěž dopravních policistů 2023 ukázala, že česká dopravní policie disponuje týmem odborníků, kteří jsou nejen silní v teoretických znalostech, ale také sebejistí a schopní reagovat na různé situace v praktické činnosti.

Tato událost podtrhuje význam práce dopravních policistů pro bezpečnost silničního provozu v České republice.

V družstvech se na prvním místě umístili kolegové z Moravskoslezského kraje. Příčku stříbrnou vybojovali jihomoravští dopraváci a třetí stupínek patřil Speciálnímu oddělení dohledu.

V jednotlivcích na nejvyšší stupeň vystoupal a zlatou regulku získal nstržm. Michal Butkovič, který reprezentoval kraj Olomoucký. Na místě druhém se umístil prap. Jakub Demel z Moravskoslezského kraje a do stejného kraje putovalo i bronzové umístění, které získal prap. Ondřej Monsport.

Autor: kpt. Hana Rubášová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz