Krimi Městská policie Pátrání Plzeňský Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Žena se v Plzni ubránila znásilnění! Pachatel odjel na malotraktoru, který měl připravený na odvoz dřeva! Do dvou dnů byl dopaden…


PLZEŇ – Policejní komisařka zahájila trestní stíhání 36letého muže, kterého obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu. 

K činu došlo v pondělí 11. září 2023 v podvečerních hodinách v Plzni na jedné z lesních cest na okraji města. Obviněný muž fyzicky napadl 28letou ženu, kterou se následně pokusil znásilnit. Na krk jí nejprve zezadu přiložil klacek, kterým ji škrtil, a potom ji povalil na zem. Žena se aktivně bránila, kdy hodila muži do obličeje hlínu, čímž se nejspíš zachránila. Agresor byl dezorientovaný a poškozenou pustil. Ta z místa následně utekla a věc ihned oznámila na nejbližší obvodní oddělení. 36letý muž z místa odjel na malotraktoru, který měl připravený na odvoz dřeva.

Policisté začali po agresivním muži ihned pátrat. Díky výborné operativní činnosti policistů z obvodního oddělení Plzeň 2 a policistů ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň a dále na základě výpovědi náhodných svědků, se podařilo obviněného muže během dvou dnů vypátrat a omezit na osobní svobodě.

Policejní komisařka podala státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval.

Muž byl před několika málo lety propuštěn z výkonu trestu, ve kterém byl mj. za to, že znásilnil 3 ženy a u jedné nezletilé se o to pokusil. Abychom zabránili šíření různých dezinformací, tak podotýkáme, že se nejedná o cizince.

Autor: por. Michaela Raindlová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz