dobrovolní hasiči Dobrovolnictví HZS Kultura Pomáháme Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS společenská akce Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček byl vyznamenán kominickým Řádem sv. Floriána


PRAHA – Společenstvo kominíků České republiky (SKČR) letos slaví 30. výročí svého založení. U této příležitosti se 21. září 2023 večer v kostele sv. Jana Nepomuckého na pražských Hradčanech konala mše svatá. Mimořádnou bohoslužbu celebroval pražský arcibiskup Jeho Excelence Mons. Jan Graubner. 

Bohoslužby se ve stejnokrojích zúčastnili krajští cechmistři, členové rady SKČR, představitelé moci výkonné i zákonodárné, zástupci kominíkům blízkých i vzdálenějších řemesel, povolání a činností, s nimiž SKČR v rámci Hospodářské komory ČR spolupracuje a sdílí svůj spolkový profesní život. 

Pozvání přijali i vrcholní představitelé Hasičského záchranného sboru ČR a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. V rámci slavnostní bohoslužby předal prezident SKČR Ing. Jaroslav Schön generálporučíkovi Vladimíru Vlčkovi nejvyšší vyznamenání Společenstva kominíků ČR – Řád sv. Floriána za mimořádné zásluhy o rozvoj kominického řemesla v České republice.

Zdroj: HZS ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz