Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: V práci je Michal Kasl instruktorem služební přípravy a mimo jiné učí i první pomoc a dvakrát už zachránil lidský život


STŘEDOČESKÝ KRAJ – V práci je Kpt. Ing. Michal Kasl instruktorem služební přípravy a mimo jiné učí i první pomoc. V praxi se mu jeho zkušenosti hodily už několikrát. Dokonce dvakrát už zachránil lidský život.

Poprvé v roce 2018, kdy z hořícího vozidla, po dopravní nehodě, vytáhl velmi vážně zraněnou ženu a poskytnul jí první pomoc.

Podruhé teď, 15. září, ve Slaném. Tam v době svého volna projížděl místem, kde právě došlo ke sražení 77leté seniorky osobním vozidlem. Neváhal ani chvíli a vážně zraněné ženě, která utrpěla otevřenou zlomeninu holení a lýtkové kosti, zastavil masivní krvácení a poskytoval pomoc až do příjezdu ZZS. Podle vyjádření zdravotníků ženě zachránil dolní končetinu a pravděpodobně i život.

FOTOGALERIE…

Kpt. Ing. Michal Kasl zajisté naplňuje heslo „pomáhat a chránit“ a zcela jistě je to opravdový profesionál, který danou problematiku nejen vyučuje, ale své znalosti umí skvěle využít i v praxi a reálném životě a neváhá poskytnout pomoc těm, kteří to potřebují.

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz