Auto-Moto Doprava drážní hasiči HZS Jihočeský kolejiště Krimi LZS Nezaradené Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Správa železnic Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železnice železniční trať Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Smrtí dvou dělníků a těžkým zraněním dalších dvou pracovníků železnice skončil tragický střet vlaku s lidmi v kolejišti na Strakonicku


STRAKONICKO – Smrtí dvou dělníků a těžkým zraněním dalších dvou pracovníků železnice skončil tragický střet vlaku s lidmi v kolejišti na Strakonicku. Strojvedoucí tam prováděl manipulační jízdu soupravovým vlakem ve směru od Bělčic na Blatnou, při které došlo ke střetu se čtyřmi zaměstnanci železnice, kteří prováděli úpravu kolejiště.

Dva zemřeli, dva jsou těžce zraněni. Alkohol u strojvedoucího vlaku je negativní. Na místě tragické události, železnici u Bělčic na Strakonicku, zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníků leteckých záchranářů. Po střetu vlaku s lidmi jsou na místě dva mrtví a dva těžce zranění lidé.

FOTOGALERIE…

Foto: Policie ČR a Drážní inspekce

Včera v 9:20 hodin mezi stanicemi Bělčice a Blatná srazil soupravový vlak Sv 98034 (bez cestujících) na trati 4 zaměstnance provozovatele dráhy, z nichž 2 zahynuli a 2 byli těžce zraněni. Celkově byla škoda odhadnuta na 55 000 Kč (5 000 vlak, 50 000 pracovní nářadí). Provoz na trati byl obnoven v 15:10 hodin. Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.

Zdroj: Policie ČER
a Drážní inspekce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz