Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda stroj Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Při dopravní nehodě u Pohořílek na Novojičínsku zemřel motorkář, střet s osobním vozem ohlásil automatický systém e-call


NOVOJIČÍNSKO – Tři jednotky hasičů zasahovaly včera odpoledne u dopravní nehody osobního automobilu a motocyklu u Pohořílek na Novojičínsku. 

Událost ohlásil na tísňovou linku 112 systém e-call z osobního automobilu, díky automatickému spojení s operátorem přímo z vozu bylo možné doplnit informace o situaci, vůz rovněž odeslal datovou větou své přesné souřadnice.

K zásahu byly vyslány tři jednotky hasičů – profesionální ze stanice v Bílovci a dobrovolné z Bílovce a Fulneku.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS MSK

Po příjezdu na místo události hasiči průzkumem zjistili, že motocykl hoří, okamžitě zahájili hasební práce a zapojili se do resuscitace motocyklisty. Ta však nebyla úspěšná a po více než půl hodině snahy lékař konstatoval smrt.

V osobním automobilu utrpěli zranění všichni ze tří cestujících, postarali se o ně zdravotníci. Hasiči na místě vyčkali na zadokumentování nehody ze strany policie a poté uklidili komunikaci. Zásah byl ukončen krátce po šestnácté hodině.

ZZS MSK: Zdravotnická záchranná služba zasahovala v sobotu 7. října odpoledne u smrtelné dopravní nehody na Novojičínsku. Krátce po třinácté hodině byli krajští operátoři informováni o střetu osobního automobilu a motocyklu na silnici ve Fulneku. K misi vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci.

Foto: ZZS MSK

Dvaapadesátiletý muž, který cestoval na motocyklu, utrpěl při kolizi mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy, břicha, pánve i končetin. Nejevil známky života a záchranáři u něj zahájili rozšířenou resuscitaci. Snaha obnovit jeho srdeční činnost byla marná a zasahující lékař musel nakonec konstatovat smrt.

Přednemocniční neodkladnou péči bylo nutno poskytnout třem osobám, jež cestovaly v automobilu. Dvě ženy a muž ve věkovém rozpětí osmnáct až pětačtyřicet let utrpěli středně těžká poranění hrudníku. Po ošetření je záchranáři transportovali na úrazovou ambulanci novojičínské nemocnice.

Autor: Jakub Kozák
a PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz